Rendszeres edzés, lakásvásárlás, ezek voltak a fogadalmaim

Milyen jól tettem, hogy megint fogadalmat tettem! Tudom, hogy az emberek többsége általában nem tartja be a saját fogadalmait, különösen újévkor nem, de én nem ezek közé az emberek közé tartozok. Nemrég megfogadtam, hogy rendszeresen edzeni fogok és azt is, hogy végre veszek egy saját lakást. Utóbbinál az energetikai tanúsítvány lekérdezés is fontos kérdés volt.

Így utólag már nem is tudom, hogy melyik volt az egyszerűbb. Persze a rendszeres mozgáshoz hozzá kell szokni, és nyilván az elején vannak olyan napok, amikor annyira nagyon nem akaródzik kikelni az ágyból, hogy reggel lefusson az ember 3-4 kilométert. Én ugyanis ennyivel kezdtem. De aztán történik valami, és ez a valami mindig megtörténik, ha valamit rendszeresen végez az ember. Ez pedig a megszokás. Elkezded élvezni, hogy már várod, hogy mehess. Hát így jártam az edzéssel.

A lakásvásárlás sem volt sokkal bonyolultabb. Kényelmi szempontból laktam eddig otthon, a szüleimnél. Nem zavartuk mi egymás köreit, hisz egy külön házrészben éltem, saját fürdő, saját konyha, saját tér. Csak hát mégis. Egy idő után elkezd az ember vágyni valami másra. Ekkor döntöttem el, hogy vége a lustaságnak, és igenis veszek egy lakást. Tök egyedül. Így a lakásvásárlás körüli tennivalók és tudnivalók közt ismerkedtem meg az energetikai tanúsítvány lekérdezés fogalmával is. Az e-tanusitas.eu az a hely, ahol nagyon sok mindent tanultam és sok mindennek hasznát is vettem.

Naná, hogy a lakásvásárlás előtt őket kértem fel, hogy végezzék el az értékbecslést az ingatlanon. Hisz nem akartam úgymond lukra futni azzal, hogy megalkudok az eladóval, aztán kiderül ez-az a lakásról. Nem gondolom, hogy szándékosan átvert volna, de az ember soha nem lehet elég óvatos. Az ingatlan pedig nem egy párforintos dolog, ami ha nem olyan, akkor bosszankodik egy sort az ember, aztán lenyeli a békát. Az ingatlanvásárlásnál nagyon sok mindenre oda kell figyelni. Például az energetikai tanúsítvány lekérdezésre is. Ami azt jelenti, hogy ezzel a papírral, magával az energetikai tanúsítvánnyal az embernek rendelkeznie kell ahhoz, hogy eladja az ingatlant. Nekünk, vevőknek pedig jó tudni, hogy amit veszünk, az konkrétan mennyi energiát fogyaszt.

A képlet tehát ilyen egyszerű, az e-tanusitas.eu segítségével pedig maga az ügyintézés is. Legyen szó akár értékbecslésről, akár energetikai tanúsítvány készítéséről. A telefonos, vagy internetes kapcsolatfelvételt követően már szépen mennek a dolgok a maguk útján. Egyeztetés, felmérés, tanúsítvány vagy értékbecslés. És ha minden megvan, már lehet is vásárolni, illetve eladni.

Persze az ingatlanvásárlásnál több más tényező is szerepet játszik, például a banki hitel meg a mindenféle dolgok átíratása, de olyan jó tudni, hogy az értékbecslés és az energetikai tanúsítvány lekérdezése ilyen egyszerű is lehet. Sőt, akár 12-24 órán belül is elkészítik az e-tanusitas.eu-nál, csak hogy ne ezen múljon az eladás.