Napelemes energia az online fitness videók végzése során is

Az edzés mindig is fontos szerepet töltött be az életemben. Nem csupán azért, mert az egészségre is jó hatással van, de lelkileg is feltölt, segít kikapcsolni. Olyan instant endorfin lökettel szolgál, amely után valahogy az egész napom sokkal jobb lesz. Szerencsére ma már számos online edzésbe (ingyen) is be lehet csatlakozni, így tényleg nem lehet kifogása senkinek arra, hogy miért nem iktatja be az életébe a mozgást.

Nem elég azonban az egészségünkre figyelni, a környezetünk védelme is legalább ugyanolyan fontos. Hiszen lehetünk mi extra egészségesek, ha a környezet, ahol élünk, nem az. Ezért eldöntöttük, hogy leszámolunk a fosszilis energiával és megújulóra váltunk. Első lépésként felkerestem a Napelemrendszer.info oldalt, hiszen itt azt ígérik, ingyenesen felmérik, milyen és mennyi napelem telepítésére lenne szükséga házunkra.

Napelemrendszer.info

A Napelemrendszer.hu oldalon minden információt megtaláltam a napelem rendszerek telepítésével kapcsolatban. Már az jó érzéssel töltött el, hogy számos hasznos információ birtokába kerültem. Megtudtam, hogy a napelem rendszer telepítésének ára természetesen változó annak függvényében, hogy milyen és mennyi napelem szükséges adott házra. De elmondható, hogy naggyából 10 év alatt visszahozza az árát. Egy 35-40 évig használt napelem rendszer tehát akár 2-2,5-ször is visszahohatja az árát. Tehát mindenképpen csak nyerünk vele.

Sokan félnek attól, hogy mégis mi történik majd akkor, ha nem süt a nap? Hogy lesz ebben az esetben áram a házban? A napelem rendszer telepítését követően az áramszolgáltató kétirányúra cseréli a villanyórát, tehát amit a naprendszer megtermelt, de nem használunk el, azt kvázi “visszaadjuk” a szolgáltatónak. Így este, amikor nem süt a nap, ugyanúgy használhatjuk a vezetékes áramot. Ezért természetesen fizetni kell, de amit adtunk, azt el is számolják. Így lényegében egálban vagyunk.

A napelem tiszta energiaforrás, nem szennyezi a környezetet. A Napelemrendszer.info szakemberei pontosan tudják, hogy a ferde tetőn milyen szögben szükséges elhelyezni őket ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabban működhessenek. Persze akinek síktetős háza van, annak sem kell megijedni, mert speciális tartóelemek segítségével ilyen típusú tetőre is felhelyezhetőek a napelemek. A hozzáértő szakemberek a helyszíni felmérést követően pontosan meghatározzák, hogy mennyi és milyen típusú elemre van szükség, valamint belövik a tájolást is.

A napelem rendszer telepítése semmilyen kellemetlenséggel nem jár, nem szükséges hozzá átalakításokat végezni a házon. Továbbá időtállóak, ellenállnak az időjárás viszontagságainak is. Nem zavarják az állat- és növényvilágot, de még a szomszédot se – tudtam meg a Napelemrendszer.info oldalról.

Vannak fixen rögzített és napkövető rendszerrel ellátott napelemek is. Ez utóbbi úgy mozog, hogy a lehető legjobb beesési szögben essen rá a nap, minimálisra csökkentve ezzel a veszteséget. Ennek azonban jóval drágább a kiépítése, a rendszer pedig sérülékenyebb is. Családi házakra a fixen rögzített napelemeket szokták javasolni.

Én teljesen rákattantam a napelem rendszer telepítésének gondolatára és fel is hívtam a Napelemrendszer.info csapatát, hogy az ingyenes helyszíni felmérés keretében kalkuláljanak számomra egy árat. Abban persze már biztos vagyok, hogy lesz napelem rendszerünk, a kérdés már csak az, hogy milyen.

A legnagyobb videomegosztó oldalon szereplő videókra, és azokra, amelyeket abban az online fitness csoportban szoktam felfedezni, amelynek tagja vagyok, most már napelemes energiával működő tévén csinálhatom majd. És ez elképesztően jó érzés!