Egy fitness edzésen bármi megtörténhet

Egy fitness teremben sok minden történhet, néha olyan dolgok is, amiket álmunkban sem gondolnánk. Én például egy fitness edzésen ismertem meg a férjemet. Eleinte csak egy kis kikapcsolódást keresve mentem el az edzésre, meg mert szerettem volna újra sportolni. Szerencsére az oktató nagyon szimpatikus volt, az edzésre járó emberek is jó fejek. Egészen feldobta a napjaimat. És természetesen nemcsak az edzés miatt – hanem mert itt találkozhattam azzal a férfival, aki már az első találkozásunk óta tetszett nekem. Mindig próbáltam valami okot találni, hogy beszélhessek vele. Egyik nap, az edzés végén láttam, hogy egy kis jegyzetlap esik ki a zsebéből. Gyorsan felvettem, hogy visszaadjam neki, azonban elkéstem vele: már kiment az öltözőbe. Nem akartam utánakiabálni; inkább arra gondoltam, hogy így legalább a következő edzésen is lesz alkalmam megszólítani, és eltettem a cédulát. Amikor otthon jobban megnéztem, a következőket olvastam rajta: “futómű beállítás ár – utánanézni!!”.

Mivel nagyon érdekelt minden, ami vele kapcsolatos, természetesen azonnal beírtam a Google keresőbe, hogy futómű beállítás ár. A kereső egy autószerviz honlapjára vezetett. Én a magam részéről nem igazán voltam otthon az autók témájában, ezért nagy örömmel fedeztem fel, hogy a Méta Autószerviz weboldalán van egy blog. Ennek tartalmai között kellőképpen sokáig böngészve a birtokába jutottam néhány alap fogalomnak és alkatrésznek, valamint szerelési folyamatnak. Így, hogy számomra is érthető módon, gyakran képekkel alátámasztva olvashattam a témában, egészen érdekesnek találtam. Megtudtam azt is, hogy a szerviz Budapesten található, méghozzá a 19. kerületben. Ide nem is lenne nehéz eljutni… Ahogy a kapcsolatot felvenni sem: ezt megtehetjük online chat formájában, telefonon, vagy emailben, amelyik nekünk a legkényelmesebb. Az elérhetőségeket egyszerűen megtalálhatjuk a honlapon. Amennyiben már biztosak vagyunk a dolgunkban, online időpontfoglalásra is van lehetőség a szervizbe: ezt az “Időpontfoglalás” feliratra kattintva találhatjuk meg.

Részletes árlista szintén elérhető. Kategóriákba sorolva tekinthetjük meg az árakat. Számomra ilyen módon sokkal könnyebb volt megtalálni, amit kerestem. Igaz, nem kellett sokáig görgetnem, ugyanis a futómű beállítás árak rögtön a második helyen, az óradíjak alatt voltak olvashatók. Le is jegyzeteltem rögtön arra a bizonyos cetlire.

Ezt követően a szolgáltatások között kerestem meg a futómű beállítást és javítást. Hamar rátaláltam, és tanulmányozni kezdtem. Nem csoda, hogy férjem is szerelőt keresett a futómű szervizelésére: ennek a javításával nem érdemes otthon próbálkozni, mivel nagyon bonyolult és összetett rendszer. Emellett szükségesek lehetnek hozzá olyan berendezések, amelyek csak egy autószerelő műhelyben találhatók meg. A futómű meghibásodását a kormánnyal kapcsolatos problémák jelzik, mint például, ha jobbra vagy balra húz. Ennek az az előnye, hogy gyorsan felfedezhető a probléma, mivel a kormányt egyfolytában használjuk, könnyen feltűnik, ha valami nem stimmel vele. Az oldal alján egy cikket is felfedeztem a futómű beállításról “Ismerkedj meg a futómű állítással!” címmel. Ebben nagyszerűen összefoglalták, hogy mit kell tudni erről a szerelési folyamatról, miért fontos, hogy rendszeresen elvégezzük, milyen időközönként ajánlott megcsináltatni, és a hibás beállításból adódó esetleges problémákra is felhívják a figyelmet.

A szolgáltatások között a futómű beállítás mellett még számos más is elérhető, mint például gumicsere, autó villamosság szerviz, állapotfelmérés, klíma töltése, javítása, tisztítása, fék, kuplung, fényszóró, kipufogó javítása…

Miután ilyen felkészült lettem, büszkén vittem magammal a jegyzetlapot a következő fitness edzésre. Már nem csak a “futómű beállítás ár – utánanézni!!” felirat szerepelt rajta, hanem egy konkrét árlista is, melyet a Méta Autószerviz honlapjáról írtam ki. És ennek kapcsán kezdtem el komolyabban beszélgetni a rajongásom tárgyát képező férfival, akivel azóta már közös családunk van.