A fitnesszel még nem oldottam meg mindent

Régebben bizony meggyűlt a bajom a kilóimmal. Tíz éven tártó mozgásszegény életmód meghozta az eredményét, és ezt még csak tetézte az is, hogy az egyik kedvenc elfoglaltságom az volt, hogy édességeket tömtem magamba.

Pár éve aztán végre valami kattant az agyamban, és úgy döntöttem, hogy rátérek a helyes és egészséges útra.

Rátértem a fitnesz életmódnak az útjára, ami az elején iszonyúan nehéz volt. Jól emlékszem, hogy az első napokban szinte rosszul éreztem magam az edzőteremben. Nem is a megterhelés miatt, hanem inkább az zavart, hogy az emberek mit gondolnak majd rólam ott. Szerencsére találtam egy személyi edzőt, aki átlendített a kezdeti nehézségeimen. Arra biztatott, hogy ne érdekeljenek mások az edzőteremben, és csak is magammal foglalkozzak.

Az elején még kímélőbb edzéstervet állított nekem össze, hiszen a túlsúly miatt az ízületeim sokkal sérülékenyebbek voltak. A futást például megtiltotta, mert az biztos ártott volna a térdeimnek még akkor.

Aztán ahogy elkezdtem leadni a kilóimat, egyre izzasztóbb edzések következtek.

Ha őszinte akarok lenni, az elején szinte gyűlöltem az edzéseket, ami nem is csoda, hiszen addig a közelében sem voltam az edzőtermeknek. Ahogy azonban telt az idő, úgy vált a mindennapjaim részéve a mozgás. Ma már ott tartok, hogy hiányzik nekem, ha valamiért ki kell hagynom egy alkalmat. Ez az, amit életmódváltásnak hívnak.

Beszéljenek a számok is: két év alatt sikerült megszabadulnom hatvan kilótól. Egészségesebbnek és fittebbnek érzem magam, mint valaha.

Azonban van valami, amin még a fitnesz sem tud segíteni. A sok édesség miatt a fogaim eléggé ramaty állapotba kerültek, és úgy gondolom, hogy azokon is változtatnom kell a teljes átalakulás érdekében.

Keresnem kellett tehát egy fogorvost, aki tudna kezdeni valamit a szuvas fog okozta problémámmal. Mindenképpen a legjobbat akartam megtalálni, ezért hagytam időt a keresési folyamatra. Némi kutakodás után így találtam meg fogorvosbudapest.info címen elérhető weboldalt.

szuvas fog

Ez az oldal elég hamar meggyőzött engem arról, hogy a lehető legjobb helyen járok.

Az internetes felület felső részén három menüpontot is találhatunk.

Az első esetében bemutatásra kerülnek a fogászat dolgozói. Elsőre a rövidebb bemutatkozásokat találhatjuk itt meg, de ha többet szeretnénk tudni, akkor csak kattintanunk kell, és már láthatjuk is a részletesebb leírásokat a fogászati munkatársakról. Itt olvashatunk arról, hogy mióta is dolgoznak, és hogy hol szerezték meg a végzettségüket. Mindegyükre jellemző a hatalmas tapasztalat és a komoly szakmai végzettség. Itt már biztosan éreztem azt, hogy rájuk fog esni a választásom.

Mikor egy fogászatról szó van, mindig felmerül a szolgáltatásaikkal járó költségeknek a kérdése. A második menüpontban áttekinthetően végignézhetjük, hogy milyen árakkal is dolgoznak. Kikerestem a szuvas foghoz kapcsolódó szolgáltatásaikat, és örömmel láttam, hogy hihetetlenül kedvező árakon dolgoznak. Ennek az intézetnek jól láthatóan az a célja, hogy minőséget biztosítson megfizethető áron, amit sikerült is neki elérnie.

A kapcsolat menüpontban megtalálhatunk más fontos információkat. Például itt szerepel a nyitva tartás, a pontos cím és a telefonszámuk is.

Jelentkezni telefonon vagy online módon lehet a honlapjukon keresztül. Én az előbbi megoldást választottam. Mikor hívtam őket, éppen foglalt volt a telefon, de alig telt el pár perc, és már vissza is hívtak engem. Kifejezetten szimpatikus volt nekem ez az ügyfélközpontú hozzáállás.

Már a telefonban is nagyon kedvesek voltak velem, és minden felmerülő kérdésemre válaszoltak. Bevallom, egy kicsit félek a fogorvosoktól, de nekik már sikerült a telefonon keresztül is megnyugtatni, és bizalmat ébreszteni bennem. Ez egy igazán jó kezdet volt.

A címet könnyedén megtaláltam, köszönhetően annak, hogy a weboldalon be van ágyazva egy térkép is, ami pontosan mutatja, hogy hol kell őket keresni.

Mikor megtörtént a szuvas fogaimnak a kezelése, még laikus szemmel is tudatosult bennem, hogy itt tényleg csak a legmodernebb és legkomolyabb eszközökkel és berendezésekkel dolgoznak. Ha ezt hozzáadjuk az itt dolgozók szakértelmével, egészen biztossá válik az, hogy az elért eredmény tökéletes lesz.

Ez az én esetemben is így történt, hiszen a fogaim hibáit a legnagyobb mértékben sikerült kijavítani.

Az kezelésemet végző fogorvos nem csak arra figyelt oda, hogy a fogazatom újra egészséges legyen, de arra is komoly hangsúlyt fektetett, hogy a végeredmény a lehető legszebb is legyen.  Úgy gondolom, hogy egy jó fogászat egyszerre törekszik az egészségre és az esztétikára is, aminek ők teljességgel meg is felelnek.

Utólag elmondhatom, hogy a lehető legjobb döntést hoztam meg azzal, hogy ezt a fogorvosi rendelőt választottam ki. A végeredmény fantasztikusra sikerült. Végre újra tudok önfeledtem mosolyogni, hiszen ezt eddig alig mertem megtenni, a ronda és rossz fogaim miatt.

Ennek a fogászati beavatkozásnak köszönhetően végre úgy érzem, hogy teljessé vált az átalakulásom, és egy szebb és boldogabb ember lehetek.

A későbbi kontrollok során is azt éreztem, hogy itt tényleg én vagyok az első. Nem csak egy olyan valakit láttak bennem, akinek gondjai vannak a fogaival, hanem úgy is figyelembe vettek engemet, mint embert. Ezen a helyen egyszerre éreztem a szakértelmet, a minőséget, az odafigyelést és a kedvességet is! Még egy legapróbb dologba sem tudnék belekötni, annyira elégedett voltam ott mindennel. Ha a jövőben szükségem lesz bármilyen jellegű fogászati beavatkozásra, én őket fogom már csak keresni, ez száz százalék! Szerintem ti is tegyetek majd így, garantálom nektek, hogy nem fogjátok megbánni, ha őket választjátok!